21 Ocak 2012 Cumartesi

Sitemiz yayın hayatına başladı.




Akhisar sinema sitemiz yayın hayatına başladı.

Akhisarımızda sinema bir gelenek olarak başladı. İlk olarak Tayyare sineması adı altında Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulmuş olan sinemamız şimdiler de Belediye sineması adı altında hizmete devam ediyor.

Belediyenin desteği söz konusu olmasa; uzun yıllardır süren bir sinema geleneği yok olmaya bırakılmıştı. Bu nedenle Belediyemiz yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ancak şu an sinemanın bulunduğu fiziki durum, sinema keyfini yaşatmadığı gibi, çağdaş sinema çizgisinin kalitesine de olabildiğince uzak.

Her ne kadar tarihi dokuda bir sıkıntıya neden olacaksa da; sinema geleneğinin devamının sağlanması açısından sanırım en doğru olanı, özel işletmeciliği özendirerek, sinemamızı birden fazla cep salonunun bulunduğu bir kültür merkezi haline getirmek.

Böylelikle çevre ilçeler de sinema açısından cazip hale gelirken; İzmir'de sinemayı takip etmek zorunda kalan sinema dostlarımızı ise Akhisar'da bu heyecanı tattırabilmek. Tabiki bunlar bizim temennilerimiz. Ancak ne denli kabul olur ya da ne kadar uygulanabilir olduğuna ise uygulayıcılar ve kent yöneticileri karar vereceklerdir. Ancak yoruma açık olan sitemizde siz sinema dostları da fikirlerine yer verirseniz çok sevineceğiz.

Öncelikle sitemizde vizyondaki filmler ve gelecek filmler tanıtılmaya çalışlacaktır. Katılımın fazla olması halinde ise çeşitli seçenekler üzerinde de durulabileceğini düşüyoruz.

Tüm Akhisar'lı sinema dostalarımıza iyi seyirler diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder